Spora yeni başlayanlar ne yapmalidir? vücudun güzel görünmesini nasıl sağlarım? - FİT GÜNLÜĞÜM

Spora yeni başlayanlar ne yapmalidir? vücudun güzel görünmesini nasıl sağlarım?

Spora yeni başlayanlar ne yapmalidir?

Bunun gibi sorularınız varsa ve ilk önce neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsaniz bu yazıyı okumaya devam edin. Eğer spora yeni başladıysaniz öğrenmeniz gereken birkaç kolay adımlar vardır .Bunlardan en önemlisi ve ilki hedef belirlemektir çünkü bir hedefiniz olmazsa istediğiniz şeye sahip olamazsınız bu yüzden ilk olarak hedefini belirleyin . Hedef kilo almak ve ya yakmak olabileceği gibi, kas yapmak hacimli mükemmel üçgen vücut oluşturmak da olabilir. Siz önce hedefinizi belirleyin.

Bir diğer adımda ise buda çok önemli bir adımdir spora yeni başlayan kişilerin yapması gereken bir düzenli ve sağlıklı beslenme programı oluşturmaktır bunu birazdan en temel şekilde başlıklar halinde ele alacağız.

Bir diğer adım ise spora başlayan kişiler anteramları düzenli bir şekilde yapıp dinlenmeye de zaman ayırmali ve öğün saatlerine ve uyku düzenine dikkat etmelidir.



bu adımları uygulayarak 1.olarak daha güzel bir vücuda sahip olursunuz 2.olarakta gün içinde daha canlı ve zinde olursunuz. Dolayısıyla eğer spora yeni başladıysanız (öncelikle tebrik ederiz) ya da spora başlamayı düşünüyorsanız bu, yeni ve sağlıklı bir yaşama ilk adımınız demektir. Beslenme meselesine dönecek olursak; spora yeni başlayanlar için beslenme, internette bir dolu bilgi karmaşasının içerisinde oradan oraya savrulmak ve en doğru beslenme programına ulaşmaya çalışmaktır. Bu çabanızdan derhal vazgeçmenizi ve efor harcamamanızı öneririz. Zira “en iyi beslenme programı”, “en doğru beslenme şekli” ya da “spora yeni başlayanlar için beslenme programı” diye bir şey pek de doğru bir yaklaşım değildir ve işe yaramayabilir…

Spora Yeni Başlayanlar İçin Beslenme Programı Nasıl Olur da Yoktur?

Açıklayalım: her bireyin metabolizmasi farklı çalışır  Çok basit bir örnekle bir beslenme programı size nasıl uymayabilir hatta siz, spora yeni başlayanlar için hazırlanmış beslenme programını neden tercih etmeyebilirsiniz gösterelim.

Diyelim ki fazla yağlarınızdan kurtulmak isteyen birisiniz yağları yakmak istiyorsunuz,Yağ yakmak için genel olarak diyetlerin tamamı neredeyse et, süt ve süt ürünleri ile oluşur Et ve et ürünleri ile hiçbir sıkıntı yasamiyacakken süt ve süt ürünlerinden kaçmaya çalışacaksınız Tabii ki laktoz intoleransı olan kişiler için de ürünler piyasada bulunmaktadır. Bir şekilde laktoz enzim içeren ek gıdalarla da destek alabilirsiniz ama böyle bir beslenme programı sizin için kişisel yorumum doğru değildir… ben sadece size güzel ve basit bir örnekle anlatmak istedim.

Spora yeni başlayanlar için beslenme programı bu yüzden önemsiz olmayabilir  ve size en iyi, en güzel ve en doğru diye sunulan program işe yaramayabilir.Burada öğrenmeniz gereken temel konu makro besinleri ve kalorileri öğünlerinize yayabilmektir.

Makro besinler nedir? bir sonraki yayınımızı detaylı anlamak için okuyabilirsiniz

Yorum Gönder

0 Yorumlar