DİZLİK NEDİR? NE İŞE YARAR? KULLANMAZSAK SAKATMI KALIRIZ ? - FİT GÜNLÜĞÜM

DİZLİK NEDİR? NE İŞE YARAR? KULLANMAZSAK SAKATMI KALIRIZ ?

DİZLİK NEDİR? NE İŞE YARAR? YARDIMCI OLURMU?


Herkese merhaba değerli okurlar bugün sizlere dizlik nedir ne işe yarar nerelerde kullanılır onu anlatacağız. Raw powerlifting yarışmalarında da geçerli olan ve çoğu zaman atletler tarafından kullanılan 7mm'lik dizliklerdir. maksimum fayda sağlayacak olan dizliklerin boyutları 10cm'dir. dizlikleri asla diz sargılarıyla karıştırmayalım sadece diz kılıfı gibidir.

Nasıl kullanacağınıza gelirsek ise ayağınıza çorap giyiyormuş gibi giyip dizimize çekmemiz yeterli olacaktır.

Diz sargıları ise kalın ve sert bir sargıdır ve dizinize çok sıkı bir şekilde sarabilir ve kullanabilirsiniz.






Dizlikler Ne İşe Yarıyor ? Nerede kullanılır?

Dizlikler dizlerinizi antrenman ve spor boyunca sıcak tutar ve bunun yanında ağır kilolarda dizinizi korumaya ve ufak da olsa destek vermeye yarar.
Dizlik Nasıl ve Ne Zaman Kullanılır?

Dizil için sadece squat yapacakken dizlerinizde ağrı oluyor dizlik ağrıyı geçirir diye dizlik almayı düşünüyorsanız dizliğe ihtiyacınız yok. Bunun yerine çok daha önemli ola; düzgün squat formülüne ihtiyacın var. Neden mi ihtiyacınız yok ? Söylememizin sebebi kendi etrafımdaki yeni başlayan sporcuların direk squat formülünü bilmeyip bunun yüzüne diz ağrıları çekmeleridir. Mutlaka şunu Unutmayın, squat düzgün bir şekilde yaptığınız sürece dizlerinizi bile güçlendirir fakat eğer harekette hatalarınız varsa dizleriniz için en tehlikeli hareket olması kaçınılmaz olacaktır.

Diyelim ki squat formunuzda problem yok bunun için squat nasıl doğru çekilir ve antrenmanlarınızda dizlerinizde bir destek ve yardımcı isterseniz dizlik tamda size göre ve almak mantıklı olabilir.




Yorum Gönder

0 Yorumlar