Ağırlık çalışmaları? Yanlış yaparsam Sakat kalır mıyım? - FİT GÜNLÜĞÜM

Ağırlık çalışmaları? Yanlış yaparsam Sakat kalır mıyım?

 Ağırlık çalışmaları? Yanlış yaparsam Sakat kalır mıyım?

Ağırlık çalışması misal Halter egzersizlerinin amacı, belirli kas gruplarını veya tüm kasları tek başına veya kas grupları ile ekipmanlı veya aletsiz olarak sıkılaştırmak ve güçlendirmektir. 


Esasen sporun tüm dalları fitnes için egzersizler içerir veya bir sporun belirli bir egzersizi fitnesta karşınıza çıkabilir. Çünkü her sporda ağırlıklı olarak vücutta kullanılan kas grupları vardır. Bu kas gruplarını düzenlemek için kullanılan birçok egzersiz aynı zamanda fitness egzersizleri olarak da kullanılmaktadır. 


Bunlar en basitinden squat, bench press ve deadlift üç temel halter egzersizidir. Ağırlık çalışması bu üç ana egzersize dayanmaktadır. Bu üç ana egzersiz vücudumuzun en büyük 3 kas grubunu çalıştırır: bacaklar, sırt ve göğüs. Ağırlık antrenmanının odak noktası, tekrar sayısı ve setler arasındaki dinlenme süresidir. Tekrar sayısı ve dinlenme periyotları doğru kas gelişimini sağlar.


Kas büyümesi, stabilitesi veya yağ yakımı da tekrar sayısına (set) ve dinlenme süresine bağlıdır. Ağırlık çalışması beslenme ile desteklenir ve istenen etkiyi sağlar. Ağırlık çalışması için birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. 

Bazı yöntemler ve eğitmenler vücudun kendi ağırlığını kullanmasına rağmen, bazı kişiler daha bağımsız çalışma için salonda kullanılan makineleri kullanmayı tercih etmektedir. Bu yöntemler arasında belirgin bir performans farkı yoktur ve seçim tamamen kişinin inisiyatifine ve olasılığına bağlıdır.

Doğru teknikleri evde yapmak istiyorsanız egzersiz ve hangi kas gurubunu istiyorsanız etiketler kısmından bakabilirsiniz.


Ağırlık antrenmanları

Ağırlık egzersizleri ile, belirli kas gruplarının ya da bütün kasların, tek tek ya da kas gruplarıyla beraber, aletli ya da aletsiz çalıştırılmasıyla sıkılaştırılması ve güçlendirilmesi amaçlanır. Esasen bütün sporlar dallarında fitnessta kullanılan egzersizler yer alır veya bir spor dalına özel bir egzersiz fitnessta yer alabilir. Çünkü her spor dalında vücutta ağırlıklı kullanılan kas grupları vardır. Bu kas gruplarına kondisyon kazandırılması için yapılan egzersizlerin pek çoğu fitness egzersizleri olarak da kullanılmaktadır.

Squat, bench press ve deadlift temel üç ağırlık egzersizleridir. Ağırlık idmanları bu üç ana egzersiz üzerine kurulmuştur. Bu üç ana egzersiz vücudumuzun en büyük 3 kas grubunu çalıştırmaktadır: Bacak, sırt, göğüs..

Ağırlık idmanlarında önemli olan noktalar tekrar sayısı ve setler arasındaki dinlenme süresidir. Tekrar sayısı ve dinlenme süresi doğru kas gelişimini sağlar. 


Kasın büyümesi, sabit kalması veya yağ yakımı bu tekrar sayısı ve dinlenme süresine de bağlıdır. Ağırlık idmanları, beslenme ile desteklenerek istenilen sonuca ulaşır.

Ağırlık antrenmanları için pek çok farklı yöntem kullanılmaktadır. Bazı yöntemler ve eğitmenler vücudun kendi ağırlığını kullanırken bazıları salonlarda kullanılan makinelerle, daha izole bir çalışmayı tercih etmektedirler. Bu yöntemler arasında belirgin bir performans farkı bulunmamaktadır, seçim yapmak tamamen kişinin kendi inisiyatifine ve imkanlarına kalmıştır.

Dikkat edilmesi gereken konular

Antrenmana başlamadan önce risklerini öğrenmek gerekir. Uygun kıyafet giyilmeli ve özellikle spor ayakkabı seçimine dikkat edilmelidir. Uzman eğitmenlerin vereceği antrenman programına uyulmalıdır. Sakatlanmamak için antrenman öncesi hafif hareketler veya fonksiyonel hareketlerle adalenin ısınması gerekmektedir. Ağırlık egzersizinde hareketlerin nizami yapılması önemlidir. Yeni başlanıyorsa hafif bir antrenman uygulanmalı zamanla ağırlıklar arttırılmalıdır. Ayrıca fitness sadece antrenmana dayanmaz, düzenli bir yaşamı ve kontrollü bir beslenmeyi de gerekli kılar. Beslenme konusu fitness yapanlar için çok önemlidir ve bu sporda başarının temel ayaklarından biridir.




ENGLISH TRANSLATION :


Weight training? Will I get injured if I do it wrong?


For example, weight training The purpose of weightlifting exercises is to tighten and strengthen certain muscle groups or all muscles alone or with muscle groups, with or without equipment.


Essentially, all branches of sport include exercises for fitness, or a particular exercise of a sport may come across in fitness. Because every sport has muscle groups that are mainly used in the body. Many exercises used to regulate these muscle groups are also used as fitness exercises.


These are basically the three basic weightlifting exercises, squats, bench presses, and deadlifts. Weight training is based on these three main exercises. These three main exercises work the 3 largest muscle groups of our body: legs, back and chest. The focus of weight training is the number of repetitions and the rest period between sets. The number of repetitions and rest periods ensure correct muscle development.



Muscle growth, stability or fat burning also depend on the number of repetitions (sets) and rest time. Weight training is supported by nutrition and provides the desired effect. Many different methods are used for weight training.


Although some methods and trainers use the body's own weight, some people prefer to use gym machines for more independent work. There is no significant performance difference between these methods, and the choice is entirely up to the individual's initiative and possibility.


If you want to do the right techniques at home, you can look at the tags section of the exercise and which muscle group you want.


weight training

With weight exercises, it is aimed to tighten and strengthen certain muscle groups or all muscles, individually or together with muscle groups, with or without equipment. Essentially, all sports branches include exercises used in fitness, or a specific exercise for a sport may take place in fitness. Because in every sport, there are muscle groups that are mainly used in the body. Many of the exercises for conditioning these muscle groups are also used as fitness exercises.


Squat, bench press, and deadlift are three basic weight exercises. Weight training is based on these three main exercises. These three main exercises work the 3 biggest muscle groups of our body: Legs, back, chest..


The important points in weight training are the number of repetitions and the rest period between sets. The number of repetitions and the rest period ensure correct muscle development.




Muscle growth, stability or fat burning also depend on this number of repetitions and resting time. Weight training is supported by nutrition and achieves the desired result.


Many different methods are used for weight training. While some methods and trainers use the body's own weight, some prefer a more isolated work with machines used in the halls. There is no significant performance difference between these methods, it is entirely up to the individual's own initiative and possibilities to choose.


Matters needing attention

Before starting the training, it is necessary to learn the risks. Appropriate clothing should be worn and special attention should be paid to the choice of sports shoes. The training program given by the expert trainers should be followed. In order not to get injured, it is necessary to warm up the muscle with light movements or functional movements before training. It is important to do the movements regularly in weight training. If you are just starting out, a light training should be applied and the weights should be increased over time. In addition, fitness is not only based on training, it also requires a regular life and a controlled diet. Nutrition is very important for those who do fitness and it is one of the main pillars of success in this sport.

Yorum Gönder

0 Yorumlar