Cable Row Nasıl Yapılır? - FİT GÜNLÜĞÜM

Cable Row Nasıl Yapılır?

Cable Row ?

  1. İlk olarak makinaya oturun ve destekliğe ayaklarınızı yerleştirin,
  2. İkinci olarak uzun bar çubuğu omuz genişliğinizin daha da genişine alın ve makinayı kavrayın ve dizleriniz neredeyse düz olana kadar tabanınızı geriye doğru kaydırın,
  3. Üçüncü olarak sırtınızı düzeltip geriye doğru çekip nefes verin,
  4. Dördüncü olarak Yavaşça öne doğru eğilin ve Nefes alın ardından kollarınızı tamamen uzatın ve ardından belinizi öne doğru bükün ve demir çubuğu başlangıç ​​pozisyonuna geri getirin. 


Cable Row Faydaları?

Sırt kaslarını geliştirmeye yönelik egzersizlerde teleferik sporları için en etkili alan latissimus dorsi yani kanat ve sırt kaslarını geliştirmektir. Arka omuz ve kanat kaslarını geliştirmek için teres minör ve majör kas gruplarının etkileşimini sağlar. Bu sayede daha geniş bir arka kanat ve omuz yapısı oluşturabilirsiniz.

Cable Row V-Taper, görüntüye ulaşmanızı sağlayan sporlardan biridir.
Infraspinatus ve skapula, skapulayı kaplayan kasları etkileyerek, postür bozuklukları ve skapula çıkıntısı gibi kas zayıflığından kaynaklanan sorunları önler.

Sırt kaslarının anatomisinde yer alan eşkenar dörtgen yüzeysel sırt kaslarının gelişimini sağlar. İp kürek, kanat kaslarını geliştirmek için birçok kas grubunu çalıştırabildiğinden etkili bir egzersizdir. İp kürek çekmenin bir başka alanı da pazı (ön pazı) kas grubudur. Bu kas etkileşimi ön kola kadar uzanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar