Süper Set - FİT GÜNLÜĞÜM

Süper Set

 Süper set nasıl yapılır?


Birden çok yöntemle uygulanan işlevlerin bir kombinasyonudur. En sık kullanılan teknik aynı kas grubunu ve karşı kas grubunu çalıştırmaktır. İlk alıştırmayı tamamladıktan sonra hemen ikinci alıştırmaya başlayın ve ilk grubu tamamlayın. İkinci setin başında en az 60-100 saniye dinlenin.


aynı Agonist kas grubu: Agonist kaslar, eklemin aynı tarafında bulunan kaslardır. Örneğin, biceps brachii aktif kastır ve triceps brachii antagonist kastır. Aynı kas grubu için süper grupları kullanabilirsiniz. Göğüs antrenmanı ise göğüs antrenmanını birleştirerek grup oluşturabilirsiniz. 

zıt antagonist kas grupları: Bunlar eklemin diğer tarafındaki kaslardır. Kaslar kasıldığında gevşer ve birbirleriyle uyumludur, ancak zıt yönlerde çalışırlar. Göğüs egzersizleri yapıyorsanız, bir takım sırt egzersizleri yapabilirsiniz. 


Tükenme öncesi : Çalıştırmak istediğiniz kas grupları için ön yorulma prensibidir. Hangi kas grubunu çalıştırıyor olursanız olun, önce yorulmak için izole egzersizler, ardından süper grup yapmak için bileşik egzersizler kullanmak demektir. 


Bileşik sonrası izolasyon: Ön yorulma prensibinin tersi olan bir yorgunluk sonrası tekniktir. Önce bileşik egzersizler yapın ve ardından tüm kas liflerini tükenene kadar bir kas grubunda tutmak için izole egzersizleri birleştirin. 

Yalıtım sonrası yalıtım; egzersiz yaptığınız kas grubunun bağımsız hareket gruplarıdır. Dumbbell curl'ı bitirdikten sonra şeftali curl'ı devam etmeniz gerektiği prensibine göre çalışır.


Aynı kas kompleksleri: Aynı kas grubuna uygulanan bileşik egzersiz gruplarıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar