Kreatin nedir? Ne işe yarar? vücur kreatin üretmezse ne yapılır? - FİT GÜNLÜĞÜM

Kreatin nedir? Ne işe yarar? vücur kreatin üretmezse ne yapılır?

 Kreatin nedir? Ne işe yarar?

Kreatin nedir? ne işe yarar sorusu uzun süredir takipçilerimiz tarafından merak ediliyordu. Bugün sizlere kreatin nedir ne işe yara onu anlatacağız. Kreatin  arginin, glisin ve metiyonin birleşmesi ile oluşan doğal bir amino asit olduğu söylenir. Kutusunun veya paketinin üzerinde yazılı olan kreatinin spor esnanızda enerji üretiminde etkili olduğunu belirtiliyor İnsan vücudunda bulunan kreatinin içerdiği maddeler genel bir deyim ile karaciğer ve böbreklerde üretilebildiği için dışarıdan da alınabilmesi söz konusudur.


Kreatin aslında yarattığı etki şu şekildedir. Mevcut olan kas hücrelerinde doğal bir şekilde bulunan bir amino asit bileşimidir. İçindeki maddelerin yüksek yoğunluklu sayesinde spor yaparken enerji üretimi yaparak daha dinç ve enerjik kalmanızı sağlar. Bilindiği gibi kreatin amino asit terimi olarak kullanımı bazı yerlerde olmasa da vücutta mevcut olarak bulunan glisin ve arginin amino asitleri sayesinde üremi gerçekleştirilir.


İnsan vücudunun sayesinde üretilen doğal kreatin, İnsan vücudunda bulunan testosteron hormon seviyelerini ve hayvansal protein alımı ve kas kütlesi ile ilgilidir. Bazı  insan vücutları kreatin üretemeyebilir bunun çaresi ise daha az et yerseniz  eğer bu miktar düşebilir ve kreatin kullanmak gündeme gelebilir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar