PROTEİN TOZU NASIL ÜRETİLİR - FİT GÜNLÜĞÜM

PROTEİN TOZU NASIL ÜRETİLİR

PROTEİN TOZU NASIL ÜRETİLİR

Whey Proteini en çok satan protein tozudur. Peynir üretim aşamasında iken sütün altında kalan atık sudan üretilir.

Suyun yaklaşık %80'i peynir proteini ve %20'si peynir suyudur. İngilizce whey kavramının anlamı yani teriminin gıda endüstrisindeki karşılığı "peynir altı suyu" dur. Yani "whey protein" kelimesini Türkçe'ye çevirirsek "peynir altı suyu proteinleri de" diyebiliriz.



Peynir altı suyu protein (Whey) tozu üretiminde peynir altı suyu birçok süreçten geçer. Önce laktoz ve yağ ayrıştırılır ve daha sonra özel bir şekilde filtrelerden geçirilir.

Elde edilen sıvı süzülür ve basınçla kurutularak sağlık marketlerinde ve spor malzemeleri yerlerinde gördüğümüz "protein tozu" elde edilir.

Bir dahaki yazımızda Whey protein tozlarının üretimi kaça ayrılır nasıl oluşur onları anlatacağız. Son olarak bu ve diğer yazılarımız sadece öneridir. Bir uzman kontrolünde yapmanızı tavsiye ederiz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar